Aktuell Share Justice

Aktuell Share Justice

Om bloggen

Här lägger vi upp det som är aktuellt inom oss och ute i världen.

Vad är viktigt?

AktuelltPosted by Sharejustice Tue, December 04, 2012 11:45:13

Vad har människor för prioritet i livet? Nu när julhandeln börjar, springer människor runt i affärer med dåligt samvete och ska hitta julklappar för att slippa känna ångest vid jul. En mörk bild? Kanske, men faktum är att julhandeln slår nya rekord varje år, oavsett om det är lågkonjuktur eller inte. Är inte detta ett kvitto på hur tron finns på att mätta varandra med dyra saker av någon anledning?

Vad är viktigt?

För ofta köper föräldrar dyra presenter till sina barn. Den senaste mobiltelefonen är ett krav och likaså att se till att barnen slipper skämmas och tävlandet om det senaste, snyggaste, dyraste, tömmer kassan - men allt för att slippa dåligt samvete.

Varför är det så och var kommer detta ifrån? Många föräldrar stressar runt och "hinner inte" samtala med sina barn, ge tid för att skapa självkänsla och förstå att barn i grunden längtar mer efter närvarande och trygga föräldrar, än de som är frånvarande och stressar runt.

För att döva sitt dåliga samvete, köps barnen med prylar. De hamnar framför datorer och spel och får sen höra gnäll över hur mycket tid de tillbringar framför datorn och konflikter blir en vana. Vem väljer detta? De vuxna förstås!

Alltför ofta får barnen ta smällarna för det föräldrar och vuxna skapar. Det är alltför lätt att glömma orsak - verkan i allt.

Hur vore det om alla stannade upp och förstod att barnen navigerar efter de manualer som vuxenvärlden ger ut - istället för att ge ut något som man sedan kritiserar! OM man som modig vuxen förstår vilken förebild man har chans att vara i varje stund - skulle det göra skillnad.

Vilken drivkraft ska leda de unga; kärlek eller dåligt samvete?

I världen lever miljoner barn utan någonting, medan andra lever med överflöd som aldrig mättar det barn vill ha; självkänsla, trygghet och kärlek.

Det behöver ske en förändring i medvetande och varje vuxen behöver modigt börja ge det man vill ha och se hos barnen:

"Barn gör inte som föräldrar säger, utan som föräldrar gör"

Så åter; vad du vill se hos dina barn är din uppgift att skapa - det finns ingen annan väg!

  • Comments(0)//blogg.sharejustice.se/#post19