Aktuell Share Justice

Aktuell Share Justice

Om bloggen

Här lägger vi upp det som är aktuellt inom oss och ute i världen.

Människan är nyckeln

AktuelltPosted by Sharejustice Fri, November 23, 2012 11:32:08

Det krisar på många områden i livet, ekonomin, miljön, boendet, relationer, integration, fattigdom, svält, orättvisor, olika ohälsor som stress, förtryck, för att nämna några. Mångfalden av det kan kännas övermäktigt och då är det lätt att resignera, t ex genom att blunda eller inte orka engagera sig.

Det är inte konstigt, men behöver det vara övermäktigt? Allt i vårt samhälle är skapat av människan, det goda och det onda. Smärtan, lidandet, är signaler om att något är tokigt. Smärtlindrande, oavsett i vilken form, gör att det tokiga blir värre för det löser inte orsakerna. Vågar vi stanna upp, titta nyktert på det, inser vi också att lösningen finns inom oss. Människan är nyckeln. Det är våra värderingar och beteenden som skapar våra system och strukturer.

Allt handlar om våra värderingar och beteenden och där är det är ingen skillnad i det stora eller lilla. Det här gäller oavsett område inom livet; ekonomin, miljön, boendet, relationer, integration, fattigdom, svält, orättvisor, olika ohälsor som stress, förtryck eller annat.

Det vi har utanför oss är en spegling av våra värderingar och beteenden, kollektivt. Med en medvetenhet om det kan vi modigt börja syna våra egna och de strukturella. Vi kan modigt börja agera, med nej till det onda och ja till det goda. Lita på att det är processen och att det föder mycket gott. Lita på att när du rör på dig kommer fler att göra det. Lita på att inom dig finns mycket gott som längtar ut och lita på att ur det föds en bättre värld för alla.

Mer om det finns på www.sharejustice.se

Med det önskas alla en god helg

  • Comments(0)//blogg.sharejustice.se/#post13